Dovlecei murati pentru iarna

Dovleceii murati pentru iarna sunt foarte simplu de preparat. Dupa murare , dovleceii vor avea un gust delicios , crocant ca si al castravetilor bulgaresti.
Nu prea imi plac dovleceii murati dar aceasta reteta a fost chiar pe gustul meu si in special a celorlalti din casa.
De retinut, ca veti avea nevoie de dovlecei foarte tineri, fara seminte. Acestia pot fi curatati sau pot fi lasati cu coaja. Eu i-am lasat cu coaja. Daca sunt din gradina si stiti ca nu i-ati stropit cu nimic, atunci coaja este plina de vitamine si minerale ,exact ca si la mar.
Dovleceii se pot taia rondele sau bucati de 3-4 centimetri.
Veti mai avea nevoie de apa, otet, zahar, sare pentru muraturi, piper boabe si frunze de visin. Frunzele de visin vor mentine dovlecii tari si crocanti. Puteti inlocui frunzele de visin cu putin hrean, dar nu mult caci dovleceii vor capata un gust prea iute.
Pentru a se mentine pentru iarna, ei trebuie neaparat sterilizati intr-o oala cu apa , care ajunge pana la baza capacelor si apoi acoperiti cu o carpa uda. Pe fundul oalei, trebuie sa puneti, de asemenea o carpa sau un carton pentru a nu crapa borcanul.

Mai jos, aveti reteta video pentru dovleci murati pentru iarna la borcan :


Comentarii