Pasta de tomate pentru iarna

Reteta de pasta de tomate concentrata pentru iarna

Pasta de rosii concentrata este ideala pentru ciorbe, paste sau tocanite. Cea facuta in casa are un gust fenomenal.
Este simplu de preparat. Eu am cules din gradina cateva kilograme de rosii foarte coapte pe care le-am spalat si le-am indepartat coditele.
Apoi le-am taait in bucati mici, le-am indepartat cotorul si le-am trecut rapid prin blender. Apoi se pun intr-o strecuratoare deasa, se amesteca cu ajutorul unei linguri, pana cand sucul dens ramane intr-un vas iar pielitele si semintele raman in strecuratoare.
Sucul rezultat se pune la fiert la foc mic. La fiecare litru de suc se pune 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de sare grunjoasa pentru muraturi si 50 ml ulei. Se fierbe usor la foc mic pana cand incepe sa scada. Ideal ar fi sa-l puneti intr-o oala cu gura larga pentru ca apa sa se evapore mai rapid.
Spre final se ingroasa foarte tare si atunci ar trebui sa amestecati mai des sa nu se prinda de fundul oalei. Cand incepe sa improste este semn ca pasta de tomate este gata.
Se toarna in borcanele curate . Ideal ar fi sa alegeti borcane cat mai mici deoarece este un produs concentrat iar dupa deschidere nu va rezista foarte mult timp in frigider. Pentru siguranta, deorece se foloseste o cantitate mare de rosii pentru un borcanel mic de pasta, este bine sa sterilizam borcanele prin fierbere sau la cuptor, 20 de minute.

Mai multe despre aceasta reteta, in videoclipul meu de mai jos :

 

Comentarii