Bicarbonatul de sodiu pentru legume ardei, vinete, castraveti - intrebuintari si beneficii
Dintre mulți compuși chimici diferiți pe care probabil îi avem în casă, puțini sunt la fel de obișnuiți ca bicarbonatul de sodiu. Deși utilizarea explicită a acestui produs chimic este, presupus, ca agent de dospire la coacere, multe gospodari au aflat că este incredibil de util și pentru o varietate de alte scopuri.
Bicarbonatul de sodiu poate distruge mucegaiul care vă poate putrezi plantele (în special fructele și legumele). Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri și jumătate de ulei horticol într-un vas de apă. Puneți-l într-o sticlă și pulverizați-l pe plante pentru a le oferi un strat protector împotriva mucegaiului.
Roșiile devin mai dulci când cresc într-un sol mai puțin acid - deci de ce să nu încerci? Tot ce trebuie să faceți este să presărați bicarbonat de sodiu ușor pe solul în care cresc și lăsați-l să se absoarbă în mod natural. Când sunt în sfârșit gata de mancat, ar trebui să aibă o aromă mai dulce și mai tare decât in modobișnuit!
La fel ca la roșiile pe care le-am menționat anterior, anumite flori prosperă în sol alcalin. Pentru a ajuta solul în acest fel, încercați să amestecați puțin bicarbonat de sodiu în apa de udat. Când înfloresc în sfârșit, ar trebui să fie mai strălucitoare și mai sănătoase decât ar fi fost fara!
Comentarii
Trimiteți un comentariu