Ciorba de leurda

 Primăvara este anotimpul perfect pentru a te hrăni cu această plantă versatilă și înțepătoare, care poate fi transformată într-o supă.

Frunzele și florile sunt comestibile. Frunzele tinere sunt delicioase adăugate la supe, sosuri și pesto. Frunzele apar în martie și sunt cel mai bine culese când sunt tinere.

Utilizat în mod tradițional în toată Europa ca tonic de primăvară datorită proprietăților sale de purificare a sângelui, similar cu usturoiul cu bulbi, se crede că leurda scade colesterolul și tensiunea arterială, ceea ce la rândul său ajută la reducerea riscului de boli precum infarctul sau accidentul vascular cerebral .

Lăsați suficient pentru animale sălbatice și evitați deteriorarea habitatelor. Multe animale se bazează pe aceste plante pentru supraviețuire, așa că nu luați niciodată mai mult decât intenționați să mâncați.

Cum se prepara ciorba de leurda urmariti in videoclipul de mai jos :


Comentarii