Muștele albe sunt insecte cu corp moale, înaripate, strâns legate de afide . În ciuda numelui lor, muștele albe nu sunt un tip de muscă, deși au aripi și sunt capabile să zboare.
Mușculitele albe nu sunt capabile să supraviețuiască iarna în aer liber, astfel încât prezența lor tinde să fie limitată la plantele de interior sau la mediul cu efect de seră. Cu toate acestea, dacă plantele în aer liber sunt cumpărate dintr-o seră infestată, muștele albe pot deveni un dăunător sezonier în grădină. (Inspectați întotdeauna plantele înainte de a le aduce acasă!)
CE PLANTE SUNT SENSIBILE LA MUȘTELE ALB?
Muștele albe pot fi găsiți pe o mare varietate de plante, de la flori ornamentale la legume cu vreme caldă, inclusiv roșii , vinete , ardei și bame . Unele specii pot ataca cartofii dulci , plantele din familia de varză și citricele . În interior, se vor hrăni cu cele mai comune plante de apartament , în special cele cu frunze moi și netede.
La fel ca afidele, muștele albe își folosesc piesele bucale străpungătoare pentru a aspira sucurile din plante și, la rândul lor, produc o substanță lipicioasă cunoscută sub numele de miere . Mierea lăsată singură poate provoca boli fungice, cum ar fi mucegaiul de funingine, pe frunze.
Odată atacate de musculita albă, plantele vor deveni rapid extrem de slabe și pot fi incapabile să efectueze fotosinteza. Frunzele se vor ofilii, vor deveni palide sau galbene, creșterea va fi scăzută și, în cele din urmă, frunzele se pot strica și pot cadea de pe plantă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu