La fel ca majoritatea legumelor, porumbul va crește cel mai bine în zonele cu multă lumină solară. Porumbul este una dintre plantele cultivate în tehnica tradițională a legumelor native americane numită Cele Trei Surori. Celelalte două plante din Cele Trei Surori sunt fasolea și dovleceii și fiecare și-a avut rolul ei în această tradiție de plantare însoțitoare.
Porumbul a servit ca suport pentru boabele de viță de vie. Dovleceii serveau ca acoperire a solului, împiedicând creșterea buruienilor. Fasolea a oferit îngrășământ natural pentru toți.
Selectarea locuului
Porumbul poate tolera multe tipuri de sol, dar preferă solurile bine drenate, cu un pH între 5,5 și 7,0. În soluri nisipoase sau cu un pH scăzut, porumbul poate suferi de deficit de magneziu.
Pregătirea solului
Îndepărtați buruienile, pietrele și gunoiul și lucrați cei 8 până la 10 cm i de sol înainte de plantare. Lucrați solul numai atunci când este suficient de uscat pentru a nu se lipi de uneltele de grădină.
Fertilizarea
Utilizați 2 până la 3 kg de îngrășământ, cum gunoi sau compost, pentru fiecare 100 de metri pătrați de grădină. Răspândiți îngrășământul uniform peste sol și puneți-l în sol la 3 până la 4 cm adâncime. Greblați solul pentru a netezi suprafața.
Plantarea
Porumbul dulce este o cultură de sezon cald și trebuie plantat după ce solul se încălzește și nu mai există pericolul de îngheț. Dacă aveți loc, plantați din nou când primele plante de porumb au trei până la cinci frunze. Acest lucru durează de obicei 2 până la 3 săptămâni.
Nu folosiți semințe salvate din porumbul dulce de anul trecut, deoarece aceste semințe nu vor crește o recoltă bună. Porumbul dulce crește cel mai bine atunci când este plantat în mai multe rânduri scurte în loc de un rând lung. Acest lucru facilitează polenizarea plantelor de porumb și este necesară o bună polenizare pentru ca spicele de porumb să aibă boabe plinuțe și suculente.
Mai multe aici :
Comentarii
Trimiteți un comentariu