Există soiuri de castraveți potrivite pentru cultivare în aer liber sau în seră. Castraveții de exterior vor tolera climatul mai rece și sunt adesea mai spinoși sau mai aspri la atingere. Castraveții de seră formează fructe mai netede, dar au nevoie de această căldură suplimentară pentru succes. Unele soiuri vor crește cu bucurie în interior sau în exterior, într-un loc însorit și adăpostit din grădină.
Castraveții au nevoie de temperaturi de cel puțin 20 °Cpentru a germina, așa că fie plasați ghivecele într-un propagator pentru o germinare mai rapidă, fie pur și simplu așteptați până la sfârșitul primăverii pentru a începe. Odată ce răsadurile apar, îndepărtați-le pe cele mai slabe pentru a lăsa câte unul . Castraveții în aer liber ar trebui să fie plantați când solul s-a încălzit la sfârșitul primăverii sau începutul verii.
Aclimatizați treptat plantele cu o săptămână sau două înainte. Un cadru rece este util pentru această perioadă de întărire. În climatele mai calde, puteți semăna semințele direct în pozițiile lor finale de creștere.
Castraveții preferă solul bogat și fertil, așa că săpați multă materie organică putrezită, cum ar fi compostul, înainte de plantare.
Dacă creșteți castraveții în sus folosind suporturi precum spalierul, așezați plantele la o distanță de aproximativ 45 cm. Dacă ii veți lăsa să se întindă pe suprafața solului, plantați-i la aproximativ 90 cm unul de clalalt.
Ciupiți punctele de creștere după ce s-au format șase frunze pentru a încuraja plantele să producă lăstari laterali fructiferi. Castraveții cățărători ar putea avea nevoie să fie legați de suporturi verticale, mai ales pe măsură ce fructele grele încep să se dezvolte.
Mai multe despre cum sa aveti castraveti mult mai devrreme , in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu