Cum se copilesc corect vinetele

Vinetele, la fel ca și roșiile colegilor din familie, beneficiază de mișcare și tăiere. De fapt, vinetele produce mai multe fructe atunci când sunt tăiate. Tăierea vinetelor poate, de asemenea, să îmbunătățească calitatea fructelor plantei și să scadă susceptibilitatea plantei la boli. Spre deosebire de roșii, care sunt tăiate până la o singură tulpină, vinetele trebuie tăiate în trei ramuri principale. Tăiați-vă vinetele devreme, astfel încât să se formeze un baldachin de frunze înainte de a fructifica, pentru a preveni arderea soarelui. Continuați să tăiați vinetele periodic pe tot parcursul sezonului de creștere sau sever dacă producția scade pentru o nouă culoare de frunze și flori. 

 Folosind o pereche de foarfece ascuțite și curate, tăiați vinetele în trei ramuri. Cele două ramuri principale sunt diviziunea principală a plantei. Lăsați o ramură sub această diviziune. Venturile sunt lăstarii care se dezvoltă între tulpina principală și un nod al frunzei. Veți dori să eliminați toate ventuzele din vinete. Dacă sunt lăsați să crească, ventușii vor produce ramuri care sunt ca plantele înseși, fiecare având o tulpină principală și ramuri laterale. Așezați lama foarfecelor de mână lângă tulpină și decupați ventuzele una câte una. După ce vinetele începe să înflorească, tăiați foliolele inferioare de pe ramura principală. Îndepărtarea acestor frunze stimulează circulația aerului și permite luminii să pătrundă în baldachin. Continuați să tăiați ventuzele pe tot parcursul sezonului de creștere pentru a crește vigoarea plantelor și a crește producția de vinete.

Pentru mai multe informatii si pentru a vedea cum arata vinetele copilite urmariti videoclipul de mai jos :


Comentarii