De la mijlocul lunii iulie, bolile fungice incep sa se dezvolte in gradina de legume , in special la tomate.
Printre cele mai eficiente tratamente naturale impotriva bolilor fungice la tomate se enumera maceratul de coada calului si maceratul de urzica.
Eu le-am combinat pentru un efect puternic si eficient.
Rețetă de bază și cea mai eficientă
Această tehnică este o simplă macerare la rece de două săptămâni: fără fierbere, doar așteptare. Recoltați 1 kg frunze proaspete . Adăugați 9 litri (9 litri) de apă de ploaie (mai moale). Macerați timp de 1 până la 2 săptămâni. Evitați utilizarea recipientelor metalice pentru macerare. Amestecați regulat (de două ori pe zi este ideal) sau folosiți o suflantă de bule ca pentru acvarii. Ceaiul de coada-calului fermentat si de urzica este gata atunci când lichidul devine negru și frunzele sunt reduse la slime în fundul recipientului. Filtrați pentru a îndepărta orice reziduu și pentru a produce un lichid perfect limpede. Eu il aplic foliar nediluat pentru un efect garantat. Poate fi folosit si la alte legume precum vinete, ardei , castraveti, cartofi, capsuni.
O rețetă alternativă , în locul macerării la rece de două săptămâni , este să o lași să macereze doar 24 de ore. După această macerare de o zi, fierbeți frunzele și apă împreună timp de 20 de minute. Se răcește și se filtrează înainte de utilizare. Acest lucru face ca ceaiul fermentat să fie disponibil pentru utilizare mult mai devreme . Fierberea, totuși, degradează o parte din nutrienții plantei, astfel încât aceasta nu va avea un efect secundar de fertilizare atât de mare, dar acesta este un aspect secundar atunci când se tratează împotriva bolilor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu