Pentru aceasta reteta aveti nevoie de cas proaspat ( oaie, capra, vaca, bivolita, care se lasa intr-o sita sau tifon, la scurs.
Exista multe modalitati de a pastra branza mai mult timp. O puteti framanta si pune in pungi apoi in congelator .
Exista totusi o modalitate foarte simpla de a pastra branza, la borcan in saramura.
Se prepara o saramura - 1 lingura plina de sare grunjoasa la un litru de apa. Se pune saramura la fiert, se fierbe 5 minute iar apoi se lasa sa se raceasca complet.
Se taie casul in bucati potrivite si asezati-o in borcane curate si sterilizate.
Se toarna saramura peste branza si se pot inchide bine borcanele si se duc in camara.
Inainte de o servi branza, se desareaza in apa rece. Apa calda ar putea inmuia branza.
Pentru mai multe detalii despre aceasta reteta , urmariti si videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu