Carne de pui la borcan pentru iarna in suc propriu



 O reteta simpla si delicioasa de conservare a carnii pentru timp indelungat.

Se poate folosi orice tip de carne de pasare, de pui , rata, gasca si chiar curcan. Carnea se spala bine iar apoi se usuca pe servete de hartie de bucatarie. 

Apoi se taie in bucati potrivite. Se adauga sare, o lingura plina de sare grunjoasa la un kilogram de carne de pasare cu tot cu os.

Se adauga si piper, boia dulce si boia picanta daca doriti in preparat mai picant. Se amesteca totul bine.

In borcane, printre bucatile de carne mai putem adauga cateva felii de ceapa , 1-2 catei de usturoi si plante aromatice, patrunjel , cimbru, marar, leustean, la alegere.

Se inchid borcanele, se pregateste o oala mare cu capac si se pun borcanele in ea. Printre borcane asezam prosoape de bucatarie ,de bumbac pentru a nu se atinge intre ele.

Se adauga apa pana la gura borcanelor , se acopera si se pune la fiet la foc mic. Dupa doua ore veti observa ca carnea a lasat in borcane suc propriu. e scot borcanele se lasa sa se raceasca putin apoi se desfac. Se toarna continutul unui borcan in celelalte, inclusiv lichid pentru a completa golul ramas altfel carnea se va usca.

Se inchid bine si se pun inapoi in oala la fiert pentru inca 2 ore. Se scot fierbinti si se intorc borcanele pentru a se steriliza. 

Se pot pastra un an de zile dar carnea la borcan este foarte delicioasa si o puteti consuma oricand cu niste legume.

Mai multe despre aceasta reteta , in videoclipul de mai jos :

Comentarii