Alegeți o varietate fragedă de murătură. Nu cumpărați castraveți cerați produși comercial pentru murătură - acidul sau sarea nu îi vor pătrunde corect.
Alegeți întotdeauna castraveți fermi, fără pete.
Pregătirea castraveților
Spălați bine castraveții, în special în jurul zonei tulpinii, pentru a îndepărta pământul care poate conține bacterii.
Aruncați castraveții cu semne de mucegai sau deteriorați.
Tăiați capătul florii pentru a preveni înmuierea murăturilor.
Murați în 24 de ore de la culesul castraveților.
– crenguțe de mărar cu umbreluțe (10-12 g);
– 1 cățel mare de usturoi;
– ardei iute (după gust);
– 7-10 boabe de piper negru;
– 1 frunză de dafin;
– 610-630 g de castraveți;
– 430-450 ml de apă;
– 15 g de sare;
– 30 g de zahăr;
– 30 ml de oțet de 9%.
Despre reteta rapida de castraveti marinati , vedeti in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu