Poate fi folosita la toata familia brassica precum gulii, conopida, broccoli sau varza rosie.
Ideal ar fi sa fie imprastiata pe solul umed sau sau inainte de udare sau ploaie.
Daca ajunge pe frunze , nu e nicio problema, nu se intampla nimic cu frunzele, chiar este indicata impotriva daunatorilor, aadar daca vedeti gauri in frunze ar fi bine sa aplicati niste cenusa. Va opri daunatorii sa-si depuna ouale.
Varza este o mare consumatoare de azot dar pentru a-si forma o capatana frumoasa are nevoie si de alte minerale precum magneziu, fosfor sau siliciu. Elemente pe care cenusa le are.
Asadar, folositi cenusa la varza. are numai beneficii.
Cenușa de lemn poate juca un rol util în corectarea solului prea acid. Majoritatea legumelor au nevoie de un pH de 6,5 până la 7,0, așa că, dacă solul este sub 6,5, presărați cenușă de lemn peste suprafață, apoi greblați-o sau înfiripați-o. Testați-vă solul folosind un kit de testare ieftin dacă nu cunoașteți deja pH-ul acestuia. Cenușa de lemn este deosebit de utilă dacă folosiți mult gunoi de grajd de vite în grădina dvs., deoarece acest tip de gunoi de grajd este foarte acid. Cenușa de lemn este aproximativ jumătate mai eficientă decât varul în neutralizarea acidului.Ca regulă generală, aplicați aproximativ două uncii de cenușă pe fiecare metru pătrat (50-70 g pe metru pătrat).
Cenușa de lemn este în mod natural bogată în potasiu, ceea ce încurajează înflorirea și fructificarea. De asemenea, conține fosfor, precum și un catalog de micronutrienți, inclusiv mangan, fier, zinc și calciu.
Lemnul mai tânăr, cum ar fi tăieturile cu ramuri, produce cenușă cu o concentrație mai mare de nutrienți decât lemnul mai vechi.
În mod similar, cenușa din lemn de esență tare precum stejarul, arțarul și fagul conține mai mulți nutrienți decât cenușa din lemn de esență moale.
Cenușa din cărbune de lemn de lemn este bună, dar evitați să folosiți cenușa din cărbune sau cheresteaua tratată, care v-ar putea dăuna solului și plantelor.
pentru mai multe informatii, vizionati videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu