Când conservați prune întregi, înțepați exteriorul coaja fructelor cu o scobitoare, o furculiță sau un cuțit pentru a preveni să spargă pielea. Puțin spațiu pentru expansiune înseamnă că își vor menține mai bine forma în borcan.
Indiferent dacă conservați prune întregi sau jumătăți de prune, asigurați-vă că alegeți fructe complet coapte la vârful prospețimii. Acestea ar trebui să fie în stare excelentă pentru a fi consumate în stare proaspătă, dulci și puțin moi. Nu atât de moi, totuși, încât să se destrame complet în mână pe măsură ce le muști. (adică perfect copt, dar nu prea copt.)
Prunele se spala si apoi li se indeparteaza coditele. Se aseaza in borcane pentru a ramane cat mai putin spatiu.
Se adauga :
1 lingurita zahar borcan 400 ml
2 lingurite de zahar - borcan 800 ml
apa rece
Se inchid si se agita bine borcanele pentru a se dizolva zaharul.
Se pune la fiert bain marie 30 de minute la foc mic. Se scot si se intorc cu gura in jos pentru a se steriliza bine.
Mai multe detalii in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu