Planta ierboasa perena cu denumirea stiintifica de Cynara scolymus, anghinarea face parte din familia compozitelor, adica a ciulinilor. Se recunoaste usor dupa gruparea florala de muguri violet din varful plantei. Dupa ce trece inflorescenta, planta ramane cu niste solzi carnosi recunoscuti adunati asemenea unui boboc de floare.
Planta de anghinare este folosita si in gastronomie, in tari precum Spania si Italia exista sarbatori inchinate acesteia, cu ocazia carora se gatesc si se consuma numeroase preparate ce o contin. Desi datorita continutului sau ridicat de ulei, are valente de combustibil alternativ pentru centralele termice, cea mai cunoscuta indicatie a sa este aceea de a stimula secretia de bila din ficat.
Folosita atat in gastronomie pentru receptaculul floral, cat si in medicina naturista, unde sunt utilizate in special radacina si fruzele, planta de anghinare este recunoscuta pentru beneficiile pe care le are in special asupra ficatului, sanatatii inimii si a nivelului de colesterol.
Datorita complexului de principii active pe care anghinarea le are in structura sa, planta este recunoscuta pentru o serie de beneficii, intrand in compozitia unor suplimente alimentare si produse cu rol hepatoprotector.
Se alege doar anghinare tanara , neinflorita.
Daca interiorul anghinarei contine prea multa floare , anghinarea nu este indicata pentru consum.
Mai avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
ulei
usturoi
lamaie
apa - aprox. 400 ml
Se fierbe cu capac pana cand scade apa
Mai mukte in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu