Laptele impotriva manei la rosii si alte legume , precum si pentru lipsa de calciu



 Caldura verii espte perioada in care se creaza conditii optime pentru dezvoltarea bolilor fungice la culturile de legume. Temperaturile ridicate apoi putina ploaie sau o udare fara picurare, in ploaie sau de sus, duce la dezvoltarea bolilor fungice periculoase precum Phytophthora sau mana  tomatelor.

Aceasta boala poate distruge complet cultura de tomate, castraveti , cartofi , ardei si alte legume. Laptele poate fi folosit ca mijloc de protectie impotriva microrganismelor patologice si a diversilor daunatori precum si pentru protectie si hrana. Nutrientii din lapte sunt perfect echilibrati si permit plantelor sa creasca optim.

Laptele ajuta la imbunatatirea imunitatii. Pe curt laptele este bogat in potasiu, fosfor, calciu, sulf, magneziu , cupru, mangan , fier si alte elemente. Prin plicare de lapte, la suprafata plantei se creaza un strat subtire care protejeaza plantele de patrunderea microorganismelor patogene.

Laptele este un tratament preventiv pentru legume, le protejeaza de virusi si ciuperci si sufoca larvele de afide. Se poate aplica foliar si se poate uda planta cu solutie din lapte.

Pentru prepararea unei solutii avem nevoie de o parte lapte si zece parti de apa. Se amesteca totul bine. Se uda plantele cu aceasta solutie sau se poate aplica foliar , prin pulverizare.

Laptele este folosit si pentru acoperirea deficientei de calciu care apare la multe legume precum tomate, ardei si provoaca pagume destul de mari.

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii