Rosii intregi la borcan , fara saramura si fara conservanti




Conservarea roșiilor atunci când sunt proaspete și la aromă maximă este o modalitate excelentă de a le conserva pentru a le folosi tot anul în rețetele tale preferate. Utilizați această rețetă pentru conservarea roșiilor întregi sau înjumătățite în apă 

  Selectați roșii de bună calitate, fără semne de putrezire sau boală. Roșiile coapte trebuie să aibă pulpa fermă, care să cedeze ușor atunci când sunt presate cu degetul mare. Rezervați roșiile mai moi pentru sos și salsa. Nu folosiți roșii de la vițe bolnave sau atinse de îngheț, deoarece acestea pot adăposti agenți patogeni dăunători care nu pot fi uciși în timpul procesării. 

Avem nevoie de foarte putine ingrediente, rosii, sare mare pentru muraturi, apa si optional niste busuioc.

 Rosiile se spala si se indeparteaza coditele

Borcanele se spala si se sterilizeaza. Se pun in borcane.

Se adauga o jumatate de lingurita de sare grunjoasa pentru un borcan de 400 ml.

Se pun si frunze de  busuioc (optional).

Se toarna apa rece peste ele . 

Se pun la fiert bain marie 30 de minute.

Mai multe depre aceasta reteta simpla de rosii pentru iarna , in videoclipul de mai jos :


Comentarii