O reteta simpla de conopida murata dulce acrisoara la borcan pentru iarna.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
conopida
hrean sau frunze de marar
ardei iuti
morcovi rondele (optional)
sare
otet
zahar
apa
Conopida se spala si se deface buchetele. Se aseaza in borcane curate iar printre ele se aseaza frunze de visin, hrean , ardei iuti si morcovi.
La fiecare borcan de 780 ml se adauga 2 linguri de otet de 9 grade, 1 lingura de zahar si o jumate de lingura de sare grunjoasa pentru muraturi. Se aseaza bete de marar pentru a fixa conopida si pentru a evita iesirea ei la suprafata. Se completeaza cu apa, se inchid borcanele, se agita usor pentru a se dizolva sarea si zaharul.
Se pregteste o oala cu apa, se aseaza borcanele si se pun la fiert pentru sterilizare, la foc mic 20 de minute.
Mai multe despre aceasta reteta , in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu