O reteta pentru a pastra conopida pentru iarna, murata in saramura. Cand folosim saramura si nu otetul , muraturile au o calitate superioara. Acesta reteta este simpla, anatatoasa si rapida.
Avem nevoie de
conopida (alba sau roz)
frunze de visin sau hrean
ardei iuti
morcovi
bete de marar
bobbe de piper
sare grunjoasa pentru muraturi
Conopida se spala bine pentru a se curata de eventualele impuritati, mai ales daca o culegeti din gradina, s-ar putea sa aiba si niste insecte ascunse.
Apoi se desface buchete. Pregatim borcanele, pe fundul lor punem hrean si frunze de visin apoi aezam conopida. Printre ea asezam si cateva felii de morcovi. La final punen betele de marar , in cruce, pentru ca conopida sa fie fixata.
Se face o saramura , 1 l de apa cu o lingura plina de sare grunjoasa, se fierbe 3-4 minute iar apoi se toarna fierbinte peste conopida. Se inchid borcanele , se intorc invers iar apoi dupa ce s-au racit se tin sub observatie si se agita zilnic, o saptamana.
Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos:
Comentarii
Trimiteți un comentariu