Strugurii pentru vin trebuie sa fie foarte bine copti, in asemenea fel, ei contin multa zaharina si nu este necesara adaugarea de prea mult zahar.
Se culeg strugurii, daca sunt foarte multi se folosesc cu tot cu ciorchini , dar ideal ar trebuie sa separam boabele. Vinul doar din boabe , fata ciorchinele verde , este de calitate superiora,
Ar fi bine ca vinul sa fie facut imdediat dupa strangerea strugurilor. Strugurii nu ar trebui sa stea stransi mai mult de o zi in recipient, iar in saci ar treubi sa stea mult mai putin.
Strugurii trebuie zdrobiti, se rec printr-un zdrobitor apoi se pun itr-un butoi si se lasa asa vreo doua zile - nu mai mult, deoarece vinul devine amar.
Apoi se pune la scurs, aici puteti folosi un instrument special pentru vin . Daca nu aveti puteti folosi tifon.
Trebuie strecurat bine iar continutul obtinut(must) se pune in damingene(butoaie pentru vin). Aveti nevoie de un zaharomentru pentru a masura zaharul in vin. Daca este prea acru se mai adauga zahar.
Damingenele in care se pune mustul la fermentat nu trebuie sa fie inchise ermetic, tebui sa aiba un dop special cu furtun care sa fie atatsat de o sticla plina de apa.
Fermentarea vinului dureaza apoximativ 3-4 saptamani. Damingenele cu vin la fermentat trebuie pastrate undeva la temperatura camerei, nu afara dar nici in casa daca este prea cald.
De obicei , in luna decembrie , vinul se trage de pe drojdie(drojdia se depune la fundul damingenei) si se pune in damingene curate si se pot inchide ermetic.
Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu