O delicioasa si simpla reteta de dulceata de prune pentru iarna la borcan
Avem nevoie de prune si zahar.
Prunele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas inalt , ideal ar fi sa le ounem in oala in care vor fierbe. Se toarna zahar peste ele. Cantitatea de zahar difera foarte mult, in functie de cat de dulci sunt prunele.
Prunele mele au fost foarte dulci asa ca am pus doar 200 - 300 g de zahar la 1 kg de prune. Daca nu sunt asa de dulci sau foarte bine coapte, cantitatea de zahar creste la 500 - 700 g zahr.
Se amesteca cu zaharul si se lasa peste noapte sa lase zeama. Apoi se pune la foc, cu tot cu zeama. Se amesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul oalei.
Eu le-am fiert o ora la foc mediu. Cu cat le fierbeti mai mult , dulceata va fi mai groasa si mai neagra. Daca doriti sa folositi dulceata la cornulete, de exemplu, va trebui sa o fierbeti mai mult.
Se toarna fierbinte in borcane , se inchid borcanele si se intorc cu capacele in jos pentru a se steriliza. Asa se pastreaza ani de zile.
Mai multe in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu