Frunze de varza se pot pastra murate la borcan foarte simplu :
Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati :
- se indeparteaza cotoarele la varza pentru a se patrunde mai bine
- se prepara o saramura si se pune la fiert (1 lingura de sare neiodata, grunjoasa la 1 l de apa )
- se introduc verzele, pe rand , trei-patru minute
- se indeparteaza cateva frunze, cat se poate, apoi se pune inapoi in saramura
- se indeparteaza partile groase
- le puteti taia in bucati mai mici daca doriti
-pe fundul borcanelor punem ramurele de cimbru sau marar
-se toarna saramura fierbinte(puteti folosi saramura in care ati fiert varza)
- se pun si bete de marar deasupra pentru ca frunzele sa nu iasa din saramura
- se inchid borcanele si se tin sub observatie 2-3 zile pana incepe sa fermenteze apoi se pot duce in beci sau camara
- nu se adauga hrean deoarece va face frunzele tari; mai puteti adauga daca doriti piper boabe si frunze de visin
Mai multe , aflati in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu