Salată de gogonele cu ceapă și gogosari sau ardei gras – cea mai gustoasă salată de legume pe care o poți mânca iarna
O delicioasa salata cu ingrediente din gradina, in aceata vreme de toamna.
Avem nevoie de :
gogonele
gogsari sau ardei gras
ceapa
patrunjel verde
ulei
otet
sare pentru muraturi
Gogonelele se spala , se aleg doar cele tari sai sanatoase i se taie in bucati. Se aseaza intr-un vas adanc, se presara putina sare peste, se amesteca si se lasa peste noapte ca sa lase zeama.
Ceapa se curata si se taie felii , patrunelul se toaca marunt, gogosarii se curata de seminte si cotoare, se spala si se taie fasii. Se amesteca cu gogonelele . Se adauga sare, 1 lingura la 1 kg de legume, 100 ml de otet tot la 1 kg de legume si 200 ml ulei.
Se amesteca bine si se lasa sa stea o ora ca sa lase zeama.
Se aseaza in borcane , se toarna zeama peste si se inchid borcanele. In cazul in care zeama nu ajunge, completati cu saramura.
Se aseaza borcanele intr-o oala adanca, se toarna apa, pana mai jos de capace, se pune la fiert 10-15 minute la foc mic. Se lasa sa se raceasca in apa sau se scot , se intorc borcanele si se invelesc in paturi.
Mai multe despre aceasta delicioasa reteta, in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu