O relicioasa reteta pentru zilele de iarna si totodata o metoda simpla de a conserva hribii pentru iarna .
Daca doriti sa pastrati hribii la borcan, ii puteti pune simpli sau combinati cu diverse legume pentru o alata delicioasa.
Avem nevoie de hribi, ardei gogosari, ceapa, apa, sare , zahar , otet, ulei.
Hribii se curata de pamant si frunze , se taie in bucati mici si se fierb 15 minute. Se acot si se pun inttr-o srecuratoare.
Ceapa se curata si se taie juliene. Gogosarii se curata de cotoare si se taie fasii.Se pun toate intr-un vas mare, ceapa, ciupercile si gogosarii. Se amesteca bine si se pune continutul in borcane.
Se face o marinada , 1 litru de apa, o lingura plina de sare pentru muraturi, neiodata, 2 linguri de zahar, 50 ml de ulei si 100 ml otet de 9 grade. Se pune la fiert iar si se toarna fiertbe in borcane. Se inchid borcanele si se pun la fiert, la sterilizat 15-20 de minute la foc mic.
Mai multe despre aceasta reteta, in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu