Tocăniță , ciulama, mancare de pui cu hribi și smântână
Daca ati cules hribi din padure, probabil va intrebati cum sa-i gatiti pentru a va bucura de gustul lor delicios.
O reteta destul de populara este aceasta tocanita, prezentata mai jos.
Ingrediente
hribi
piept de pui
ulei
ceapa
smantana
faina alba
sare
piper
patrunjel verde
Ceapa se curata si se taie marunt, pipetul de pui si hribii de maruntesc in bucati mici. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si pipetul de pui si se calesc aproximativ 5 minute , timp in care se amesteca pentru a se cali pe toate partile. Se adauga hribii , se calesc 2-3 minute apoi se torna apa cat sa-i acopere. Se adauga putina sare , dupa gust si se fierb 15-20 de minute.
Intr-un bol se amesteca 2 linguri pline de smantana cu 2 linguri de faina alba si 2 polonice din apa in care fierb ciupercile si puiul. Se amesteca bine pana devine o pasta fina , fara colcoloase.
Se adauga in oala , peste ciupercile fierte si se amesteca usor pana se ingroasa. Se mai adauga si piper, patrunjel tocat si tocanita este gata.
Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu