Pentru a avea parte de cea mai buna varza murata la butoi trebuie sa mai adaugam si alte ingrediente in afara de saramura.
In primul rand, trebuie sa fim atenti la sarea pe care o adaugam sa evitam sa adaugam sare iodata.
Apoi , avem nevoie de cateva bucati de radacini de hrean, aproximativ 5 -6 bucati la 1 butoi.
Pentru aroma deosebita a verzei adaugam 3 mere si 3 gutui. Merele si gutuile se spala, se taie in bucati si se adauga printre straturile de varza.
In unele zone din tara se adauga si unul sau doi stiuleti de porumb, unul la fundul butoiului si unul cam pe la mijloc.
Pentru ca zeama de varza sa aiba o culoare frumoasa se adauga cateva sfecle rosii curatate sau in loc, 2 -3 verze rosii.
Apoi se adauga plante aromatice. Doua , trei legaturi de cimbru uscat si doua legaturi de marar. Daca nu suportati aroma mararului, puteti renunta la el.
Pentru ca zeama (moarea) sa nu faca floare, se adauga cateva crengute de busuioc uscat.
Mai multe despre varza murata fara floare si gustoasa aflati in videoclipurile de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu