Sfecla rosie la borcan peste iarna

 


O reteta veche, de pe vremea buniclor nostri de sfecla rosie la borcan peste iarna.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Sfecla rosie (aproximativ 3 kg)

1 litru de apa

30 g sare grunjoasa neiodata pentru muraturi

3 linguri de zahar

4 linguri pline de otet de 9 grade

Mod de preparare :



Sfecla se curata bine de pamant, daca este luata din grdina si se s[ala. Apoi o asezam pe o tava cu hartie de copt si se introduce in cuptorul fierbinte aproximativ 1 ora. Se poate si fierbe dar  este mai gustoasa daca o coacem in cuptor.

Se laa putin sa se raceasca  si se curata de coaja. Se face intre timp marinata cu apa, sare, zahar si otet si e pune la fiert. Se fierbe doar cateva clocote pentru a nu se evapora otetul.

Sfecla rosie se taie in bucati potrivite si se introduce in borcane curate si sterilizate. Se toarna peste ea marinata fierbine, usor cu polonicul apoi se inchid borcanele. Borcanele se intorc apoi inver, cu capacele in jos. Se lasa sa se raceasca si se pot depozita,

Mai mjute , urmariti reteta video mai jos :


Comentarii