Multi gradinari , odata cu venirea toamnei , strang frunzele pentru a le arunca sau pentru a le pune in gramada de compost.
Frunzele ajuta gradinile noastre in mai multe moduri. Frunzele sunt foarte bogate in nutrienti esentiali legumelor, florilor si copacilor nostri, deoarece copacii, prin radacinile lor , extrag toti nutrientii din sol si ii trimit frunzelor.
De aceea, frunzele, odata descompuse , vor hrani solul si plantele nostre si vor crea un mediu perfect pentru microorganisme benefice si rame.
Cu cat vom avea mai multe rame, cu atat solul nostru va fi mai sanatos. Ramele imbunatatesc solul cu humus, un amestec de substante organice care asigura toate elementele necesare cresterii si dezvoltarii plantelor.
Frunzele pot fi folosite cu usurinta in gradina ca si mulci. Mulciul impiedica formarea buruienilor, impiedica variatia temperaturii solului, protejeaa pamantul iarna creand astfel un mediu perfect pentru microorganisme benefice solului.
Frunzele se vor degrada rapid odata cu venirea primaverii si nu vor fi un impediment in crearea culturilor.
Le putem bineinteles, folosi si la compost dar dureaza un an, uneori doi pentru a putea beneficia de ele. Dar asa , prin imprastierea prin gradina, putem beneficia rapid de beneficiile lor.
Nu vor imbolnavi solul cu diverse virusuri sau bacterii , oricum copacii si legumele au boli diferite.
Mai multe, in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu