Cornulete cu untura si smantana

 O reteta foarte simpla de cornulete cu untura si smantana



Avem nevoie , pentru inceput, de 500 de g faina alba si 200 g de untura de porc, de preferat din osanza. Se amesteca bine cele doua ingrediente pana devine un amestec de consistenta nisipului. Cel mai bine se amesteca cu degetele. Se adauga putina sare.

Apoi adaugam 2 galbenusuri si 150-200 g smantana grasa. Adaugam si putina apa rece , cat sa se lege aluatul. Se framanata bine pana devine un aluat consistent. Se pune putin la rece, aproximativ o ora.

Apoi se taie in bucati egale si se intinde cu sucitorul o forma rotunda. Se taie de la mijloc triunghiuri in care se pune o jumatate de lingurita de dulceata groasa.


Se ruleaza apoi si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul fierbinte si se lasa aproximativ 20 de minute.

Se scot si se pudreaza fierbinti cu zahar pudra.

Mai multe despre aceasta reteta , in videoclipul de mai jos :

Comentarii