A ști cum să cultivi lavandă este o abilitate utilă. Lavanda este o floare frumoasă și utilă de adăugat grădinii tale. Poate fi folosita pentru orice , de la săpunuri și lumânări de casă până la prăjituri cu aromă de lavandă. Lavanda poate fi cultivată chiar și în interior , ca parte a unei grădini de ierburi de bucătărie sau doar pentru a anima o cameră. Pe lângă modurile în care ne avantajează direct, lavanda atrage și multe insecte benefice, inclusiv polenizatorii.
Puteți cultiva levănțica dintr-un butaș, dar, dacă nu aveți deja o plantă de lavandă de inmultit, atunci cultivarea lavandei din semințe este o alternativă ușoară. Cultivarea lavandei din semințe este destul de ușoară, dar necesită răbdare. Semințele de lavandă pot fi semănate direct în grădină, dar germinează mult mai fiabil atunci când sunt pornite în interior într-o tavă pentru semințe. Utilizați un amestec ușor de ghiveci, specific semințelor și acoperiți ușor fiecare sămânță cu un strat subțire de pământ. Lavanda germinează mai repede când este expusă la lumina soarelui, așa că nu o acoperiți în întregime. Asigurați-vă că sunt într-o locație caldă sau folosiți un covor de încălzire pentru a menține răsadurile calde. Amestecul de sol trebuie să fie bine drenat pentru a evita udarea excesivă a semințelor.
Răsadurile de lavandă sunt deosebit de vulnerabile la infecțiile fungice . Lăsarea solului să se usuce ușor între udari și păstrarea răsadurilor undeva cu un flux bun de aer poate ajuta la atenuarea acestui lucru. Majoritatea semințelor de lavandă vor germina în doar câteva săptămâni, dar unele pot dura până la o lună dacă lipseste soarele sau căldura. Lavanda crește foarte lent la început și va continua să crească încet în primul său an. Când răsadurile au câțiva centimetri înălțime și au câteva seturi de frunze, este timpul să le întăriți . Călirea este procesul de obișnuire a răsadurilor cu elementele exterioare, ceea ce crește probabilitatea lor de a supraviețui după transplantare. Aceasta înseamnă să scoateti răsadurile în aer liber pentru perioade scurte, începând într-un loc mai adăpostit și apoi mutați-le în zone mai deschise pe măsură ce trece timpul. După câteva săptămâni, răsadurile dvs. vor fi probabil gata de transplant.
Mai multe, in videoclipul de mai jos:
Comentarii
Trimiteți un comentariu