De ce si cum curatam matele de porc




Pe langa faptul ca economisim niste bani, exista si alte avantaje pentru curatarea matelor (intestinelor) de porc.
In primul rand , vom avea un produs finit (carnatii, caltabosii) 100 % natural si sanatos. Unele mate din comert sunt tratate cu produse chimice daunatoare.

Apoi , matele din comert sunt mult mai groase dacat cele scoase din porcul de curte. Carnatii mai subtiri se afuma mai bine, un avantaj imens cand taiem porcul pe vreme calda si exista riscul de a se strica.
Ei sunt mult mai deliciosi decat cei grosi, deorece se prajesc mai usor, se patrund complet in schimb cei grosi, ori se ard la suprafata,  ori raman cruzi in interior.

Exista mate subtiri si in comert dar sunt in pachet si nu stim ce cumparam. Exista varianta matelor de oaie , dar in general, ele provin din tari arabe, calde si miros foarte urat deoarece de multe ori, nu sunt pastrate corespunzator.

Mai multe despre curatarea matelor, in vidioclipul de mai jos :

Comentarii