O reteta ardeleneasca traditionala de balmos.
Avem nevoie de 2 l de jantuiala . Jantuiala este de preferat sa fie mai veche, caci cea veche spre deosebire de cea proaspata, capata un gust acrior care ii va da balmosuluiu acel gust ideal si specific.
Se pune jantuiala fa foc mic sa fiarba intr-o oala mai incapatoare. Cand fierbe se adauga o jumatate de pachet de unt (82 % grasime) si aproximativ 300-400 de faina de malai sub forma conica.
Se face o gaura in mijlocul fainii se pune cu polonicul jintuiala fierbinte din lateral si se lasa sa fiarba 10-15 minute la foc mic.
Apoi se amesteca bine. Se adauga 200 g cas proaspat sau branza sarata, 200 ml de smantana grasa si se amesteca bine. Daca este prea moale se mai adauga putina faina. Daca ati adaugat cas va trebui sa puneti si sare.
Mai multe despre aceasta reteta , urmariti in videoclipul meu de mai jos:
Comentarii
Trimiteți un comentariu