Daca taiati porcul si il preparati personal, atunci ar trebui sa incercati si reteta de kaizer de casa. Este simpla si are rezultate spectaculoase !
Pentru kaiser se alege carne de pe burta si carnea aleasa ar trebui sa aiba atat straturi de grasime cat si de carne. Se taie in bucati potrivitr.
Se face o saramura tare, 2 linguri de sare grunjoasa neiodata la 1 litru de apa. Se pun bucatile de carne in aceasta saramura si se mai adauga si niste condimente pentru un gut mai bun. Se mai adauga cateva frunze de dafin, piper boabe, cativa catei de usturoi , intregi sau presati, seminte de fenicul si corianru, chiar si ardei iuti.
Se lasa la saramura intre 5 si 7 zile si ideal ar fi sa schimbati o data saramura , in acest timp.
Apoi se scoate de la saramura, se lasa cateva ore sa se zvanteze si se pune la afumat. Dupa ce s-a afumat, carnea ar trebui sa fie fiarta. Ideal ar fi sa fie fiarta la aburi.
Se fierbe usor la aburi, 2 - 3 ore. Intre timp se face pasta cu care ungem kaizerul. Se curata o capatana de usturoi si pe preseaza. Se adauga o lingurita de sare, o lingurita, doua de ulei, piper macinat, cimbru maruntit si boia dulce sau iute.
Se amesteca bine si se ung bucatile calde de carne cu aceasta pasta. Apoi se pune la rece. Mai puteti apoi presara putina boia , pentru an aspect mai frumos.
Mai multe, in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu