Saratele cu untura si branza



 O reteta delicioasa de saratele cu untura si branza.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente : branza burduf , untura de porc (ideal din osanza) , unt, smantana, faina, drojdie, lapte, sare, oua.

Pentru suprafata avem nevoie, la alegere, de seminte de susan, cascaval ras, mac, seminte de chimen sau fenicul.

500 de grame de branza framantata sau cas se amesteca cu 200 de g de untura. Se adauga 50 de g de unt taiat in bucatele mici si 2-3 linguri de smantana. Se amesteca bine. Se adauga sare dupa gust, mai multa daca am pus cas.

Se adauga putin lapte rece(50 -100 ml) , 1 ou intreg si un pachet de drojdie uscata. Se adauga 500 de g de faina alba, treptat pana devine un aluat omogen, e framanta putin si se lasa o ora la dospit la loc caldut.



Apoi se taie in bucati mai mici, se intind cu sucitorul foi patrate si se ung foile cu un ou batut. Se presara la alegere, mac, susan, seminte . Se taie in fasii lungi si se pun pe o tava cu hartie de copt.

Se introduc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius. Se  coc pana se rumenesc aprox. 15 minute.

Mai multe despre aceasta reteta , in videoclipul de mai jos :

Comentarii