Ciorba de perisoare cu smantana

 


Pentru inceput , luam un morcov mare , se curata si se da prin razatoarea mica. Se pune putin ulei intr-o oala si se adauga morcovii rasi. Se calesc 2-3 minute la foc mic.

Mai avem nevoie de 1 pastarnac , 1 telina mica, 1 ardei gras si 2 cepe medii care se curata si se taie in bucati mici.

Peste morcovi se adauga ceapa si se mai caleste 2-3 minute. Se adauga restul legumelor si se lasa la foc mic inca 5 minute mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de oala.

Se toarna peste apa sau supa de oase(eu folosesc supa de oase congelata in pungi) , se adauga putina sare si se lasa la fiert aproximativ 15 minute.

Intre timp, se fac perisoarele. Avem nevoie de 300 g de carne tocata, peste care se pune 1 ou intreg, 1 ceapa taiata foarte marunt, sare , piper, vedeturi si 50 de grame de orez uscat(direct din punga). Daca carne este foarte grasa se adauga putina faina pentru a nu se imprastia perisoarele.

Se fac bilute mici cu mainile ude si se pun in ciorba. Se acopera si se fierb la foc mic 15 minute. Se adauga, otet, piper, verdeturi iar la final se drege cu smantana,

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii