Importanța rotației culturilor
Păstrați solul grădinii sănătos, bogat în nutrienți și lipsit de dăunători prin rotirea culturilor în fiecare an.
Ce este rotația culturilor?
Rotația culturilor este tehnica de plantare a culturilor într-o zonă diferită a grădinii, astfel încât nicio cultură să nu fie plantată în același loc doi – sau mai mulți – ani la rând.
De ce este importantă rotația culturilor?
Rotația culturilor ajută la menținerea structurii solului și a nivelurilor de nutrienți și la prevenirea dăunătorilor din sol să se afle în grădină.
Atunci când o singură cultură este plantată în același loc în fiecare an, structura solului se deteriorează lent, deoarece aceiași nutrienți sunt utilizați din nou și din nou. După câțiva ani, solul devine nesănătos, drenat de acei nutrienți specifici. Simultan, insectele dăunătoare care se hrănesc cu o singură cultură – și care își petrec stadiul larvar în sol – devin mai prolifici pe măsură ce sursa lor de hrană rămâne. Acești dăunători devin mai greu de gestionat în fiecare an pe măsură ce populația lor crește.
Care sunt beneficiile rotației culturilor?
Rotația culturilor este benefică din patru motive principale: (1) Plantele care fixează azotul, cum ar fi mazărea și alte leguminoase, îmbunătățesc calitatea solului pentru viitoarele legume plantate în același pat. (2) Alternarea plantelor cu rădăcini puțin adânci și cu rădăcini adânci într-o zonă dată atrage nutrienți din sol la adâncimi diferite. (3) Dăunătorii din sol care se hrănesc cu o familie de plante sunt împiedicați deoarece sursa lor de hrană nu se află în aceeași locație în fiecare an. (4) Grădinarii și fermierii care practică rotația culturilor nu trebuie să lase paturile sau câmpurile să stea în pârghie (fără culturi) la fel de des cum ar fi altfel.
Mai multe, in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu