Ceaiul din flori de tei , numit și ceai de tei, a fost folosit din cele mai vechi timpuri în medicina populară europeană.
Un remediu natural tradițional pentru a calma anxietatea și pentru a promova somnul, florile de tei au numeroase beneficii pentru sănătate.
Citiți mai departe pentru a afla despre proprietățile medicinale ale florilor de tei!
BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE ALE FLORILOR DE TEI, FLORILE ANTISTRES
Ceaiul de tei sau ceaiul de tei se face din florile unor specii din genul Tilia, arbori de foioase din familia Malvaceae.
Originari din emisfera nordică a Europei, acești copaci maiestuoși cu înălțimea de 20 până la 40 de metri sunt foarte des întâlniți în orașele noastre. Au frunze în formă de inimă, flori albe sau galbene foarte aromate și pot trăi până la 900 de ani!
Care sunt compușii activi ai florilor de tei?
Florile de tei sunt un remediu natural foarte obișnuit pentru relaxare atât mentală, cât și fizică și este un favorit printre ceaiurile de plante pentru relaxare .
Teiul își datorează proprietățile sale anxiolitice, antispastice și sedative ridicate conținutului în flavonoide (quercetină și kaempferol), alfa-pinenă, limonen, nerol, eugenol, acid cafeic, mucilagii și taninuri, printre alte substanțe.
Ceaiul din flori de tei ajută la reducerea nervozității, a tensiunii și a stărilor ușoare de anxietate. Ceaiul de tei este printre cele mai populare ceaiuri relaxante din plante.
Ceaiul din flori de tei ajută la lupta împotriva stresului indus de preocupările personale sau profesionale, precum și a durerilor de cap asociate, a palpitațiilor inimii, a neliniștii și a spasmelor stomacale și intestinale.
Florile de tei sunt un remediu natural antistres!
- La fel, florile de tei ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Este adesea folosit în asociere cu tratamentele hipertensiunii arteriale.
Ceaiul din flori de tei este recomandat si pentru prevenirea varicelor, arteriosclerozei, trombozei si a altor afectiuni vasculare.
- Proprietățile antispastice ale florilor de tei sunt foarte benefice sportivilor și persoanelor foarte active, și în cazul unor eforturi fizice intense.
De asemenea, au un efect relaxant muscular care ajută la reducerea durerilor musculare și a crampelor.
Florile de tei sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit pentru a ameliora simptomele premenstruale și durerile menstruale (dureri de cap, dureri de spate...)
- Florile de tei contribuie la reducerea simptomelor racelii si gripei.
Mucilagiile găsite în tei ajută la reducerea secrețiilor nazale și la ameliorarea congestiei.
Teiul are, de asemenea, proprietăți expectorante și ajută la calmarea durerilor în gât și la ameliorarea iritațiilor cauzate de tuse și este un antipiretic (crește transpirația și ajută la scăderea febrei).
- Florile de tei au proprietati diuretice si de curatare.
Ele ajută la prevenirea retenției de apă, ceea ce contribuie la pierderea în greutate și la slăbire.
- În sfârșit, teiul are efecte antispastice care ajută la calmarea tractului digestiv și previne balonarea abdominală.
Comentarii
Trimiteți un comentariu