Pentru a avea succes, grădinarii trebuie să scoată continuu culturi uzate și să replanteze altele noi. Această rotație a culturilor și reciclarea spațiului este cunoscută sub denumirea de „plantări succesive”. Poate crește dramatic recoltele totale, îmbunătățind în același timp calitatea. Atunci când culturile cresc și sunt recoltate în condiții optime, ele pot atinge un gust de vârf și valoare nutritivă. De îndată ce plantele - cum ar fi salata verde, spanacul și mazărea - au trecut de apogeul, scoate-le și replantează. Folosiți fiecare metru pătrat - chiar și spații mici în care o plantă de castraveți a expirat sau coriandru a ajuns la sămânță. Puneți plantele vechi în grămada dvs. de compost, apoi aerați solul și refaceți nutrienții introducând niște compost și îngrășământ organic granular .
Când plantați în căldura verii, este important să mențineți suprafața solului constant umedă. Dacă se usucă, semințele nou încolțite pot muri și va trebui să o luați de la capăt. Ca regulă generală, semințele plantate în aer liber la sfârșitul verii ar trebui să fie semănate de două ori mai adânc decât primăvara.
Semănați culturile potrivite. Plantele care prosperă pe vreme răcoroasă includ: salată verde, spanac și rucola, morcovi, sfeclă, broccoli, smog elvețian, kale și tot felul de verdeață asiatică . Alegeți soiuri rezistente la boli care se maturizează rapid. Dacă plantați o recoltă de mazăre la sfârșitul sezonului, alegeți mazărea mai degrabă decât cățărătorii tradiționali, deoarece se maturizează mai repede.
Culturile plantate de vară necesită de obicei mai mult timp până la maturitate decât culturile plantate de primăvară (zile mai scurte și temperaturile mai răcoroase ale aerului încetinesc creșterea plantelor).
Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu