Feniculul este o plantă frumoasă de avut în grădină. Cu pene și asemănător ferigii, adaugă atât culoare, cât și textura plantărilor tale. De asemenea, se laudă cu o aromă puternică, asemănătoare lemnului-dulce. Feniculul este o plantă perenă fragedă, ceea ce înseamnă că planta poate trece iarna în zonele calde, dar este sensibilă la frig. Majoritatea grădinarilor cresc fenicul anual.
Eu seaman semintele in interior, pentru rasaduri, la sfarsitul lunii februarie.
Plantați fenicul după ultimul îngheț de primăvară. Această plantă poate tolera înghețurile ușoare, dar are nevoie de protecție când este tânără. De obicei, rasadurile de fenicul se planteaza afara in gradina, la inceputul lunii mai.
Puteți recolta frunze de fenicul oricând în timpul sezonului de creștere – cu cât le tundeți mai mult, cu atât planta va deveni mai stufoasă, ceea ce duce la recolte mai multe și mai mari . Asigurați-vă că nu tăiați mai mult de o treime din plantă atunci când recoltați. Unele tipuri de fenicul produc și bulbi, care pot fi recoltați odată ce măsoară câțiva centimetri. Florile înfloresc la mijlocul până la sfârșitul verii. Alegeți o locație care primește plin soare . Solul trebuie să fie bogat organic, bine drenat. Este o credință comună că feniculul nu se înțelege bine cu alte plante erbacee, în special cu cele din familia Apiaceae din care fac parte morcovul, patrunjelul, telina si mararul. Nu semănați în imediata apropiere, pentru a evita polenizarea încrucișată și efectele adverse asupra aromei.
Frunzele și semințele au o aromă dulce de anason, oarecum ca lemnul dulce. Folosiți frunzele în salate, salată de varză, supe și tocane. Bulbii pot fi tăiați felii pentru a fi utilizați în salate și garnituri sau prăjiți pentru a atenua aroma puternică. Florile de fenicul sunt comestibile și fac garnituri minunate pentru mâncăruri de pește, carne, cartofi și roșii.
Semintele de fenicul , de asemenea, sunt considerate terapeutice si au preturi foarte mari in magazinele naturiste.
Mai multe, in videoclipul de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu