Cum se face ceaiul din radacina de papadie pentru bolile de ficat si diabet

 Ceaiul din radacina de păpădie are beneficii pentru sistemul tău digestiv, deoarece poate ajuta la ameliorarea balonării.

De asemenea, poate ajuta la menținerea sănătății ficatului, deoarece poate crește fluxul de bilă.

Ceaiul de radacina de păpădie este, de asemenea, bogat în antioxidanți și nutrienți precum vitamina A și K.


Păpădia este bogată într-o fibră solubilă numită inulină , care poate ajuta la controlul vârfurilor de zahăr din sânge . 


În plus, inulina este un tip de carbohidrat complex cunoscut sub numele de fructo-oligozaharid, care susține creșterea bacteriilor sănătoase în intestin. Un microbiom intestinal sănătos, susținut de o dietă bogată în fibre, poate ajuta la atenuarea simptomelor diabetului de tip 2 . Păpădia este bogată în vitamine și minerale, inclusiv calciu, vitamina A și vitamina K , care sunt esențiale pentru menținerea sănătății oaselor.


Se aduna radacinile de papadii, se spala bine, taie-le marunt si apoi pune-le intr-o tava pe care o vei tine la cuptor, la 180 de grade, timp de 1 ora. Vei folosi apoi cate 1-2 lingurite de radacina pentru o ceasca de ceai. Sau puteti sa le lasati sa se usuce in mod natural vreo doua saptamani iar apoi se maruntesc.

Mai multe , in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii