Căpșunii sunt o cultură gustoasă și sănătoasă preferată de mulți grădinari. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să se obțină randamente mari. Cert este că căpșunile de grădină sunt foarte pretențioase la ingrasaminte. În timpul fructificării, capsunii selectează toate îngrășămintele posibile din sol, ceea ce duce la epuizarea solului.
Este necesar să hrăniți bine căpșunile la începutul primăverii, în special pentru puieții tineri. Există o mulțime de îngrășăminte minerale în magazine, dar astăzi grădinarii încearcă să cultive aceste fructe fără substanțe chimic si folosesc îngrășăminte organice și folosesc rețete vechi. Una dintre secretele bunicilor noastre este hrănirea căpșunilor cu drojdie.
Drojdia este bogată în:
carbohidrați și proteine;
grăsimi și azot;
potasiu și acid fosforic.
Drojdia este un îngrășământ aproape gata făcut, cu toate oligoelementele necesare pentru creșterea și dezvoltarea căpșunilor.
Ce ofera căpșunilor drojdia :
Stimulează creșterea plantelor și dezvoltarea rădăcinilor.
Căpșunile își măresc rapid masa verde.
Drojdia crește imunitatea, plantele se îmbolnăvesc mai puțin.
Bacteriile de drojdie sunt capabile să suprime omologii dăunători care trăiesc în sol, să-i îmbunătățească structura.
Numărul de flori este în creștere, ceea ce înseamnă că putem obtine la o recoltă bogată de căpșuni.
Turnați apă caldă într-un galeata mare, adăugați o linguriță de drojdie uscată pentru fiecare litru de apa și zahăr. 2 zile sunt suficiente pentru fermentare. Îngrășământul de calitate este gata. Compoziția se dilueaza cu apa in raport la 1 : 5 și se udă căpșunii.
Drojdia se poate folosi la capsuni doar de trei ori pe sezon. Cel mai mare efect asupra capsunilor il are atunci cand ele infloresc si incep sa produca fructe. Il putem folosi si dupa ce capsunii incep sa se coaca pentru a stimula o noua inflorire si obtinerea de noi fructe.
Comentarii
Trimiteți un comentariu