Drojdia este o ciupercă unicelulară cu un conținut ridicat de proteine. Acesta este un produs natural, care conține multe micro și macroelemente utile, vitamine, aminoacizi și diverse minerale.
Drojdia este folosită ca îngrășământ pentru un grup mare de plante cultivate. Pe lângă roșii, o astfel de nutriție va fi apreciată de morcovi, cartofi, ridichi, ardei și castraveți. La udarea roșiilor cu drojdie, microorganismele benefice intră în sol. Ca urmare a reacțiilor chimice, compoziția solului se modifică, acesta este saturat cu oxigen și substanțe utile.
Tufele de tomate răspund pozitiv la acest tip de îngrășământ:
crește rezistența răsadurilor la boli și condiții nefavorabile de creștere, de exemplu, la schimbări bruște de temperatură;
imunitatea plantelor se îmbunătățește;
sistemul radicular își mărește creșterea, devine mai puternic și ramificat;
roșiile cresc în mod activ masa vegetativă;
mai multe flori și fructe apar pe tufe puternice cu o tulpină puternică.
Roșiile sunt udate cu drojdie atât în sol, cât și în sere. Diferența de aspect al roșiilor poate fi observată cu ușurință dacă o parte din răsaduri este udată cu apă obișnuită și o parte cu hrănire cu drojdie. Deja la câteva zile după udarea plantelor cu un astfel de îngrășământ, frunzele devin mai strălucitoare, legumele cresc rata de creștere.
Datorită drojdiei, substanțele organice se descompun mai repede în sol, microflora solului se îmbunătățește. Aceasta este o modalitate destul de economică și foarte eficientă de a îmbunătăți randamentul roșiilor. Este ușor să faci un amestec util pentru plante acasă, iar rezultatul unei astfel de nutriții suplimentare depășește așteptările.
Se iau 5 litri de apă pentru a face soluția. Lichidul trebuie să fie cald pentru a începe procesul de activare a microorganismelor vii. Se diluează cu un pachet de drojdie uscata sau proaspata. Se adauga o lingurita de zahar. Amestecul, se lasa la infuzat timp de 2-3 zile, este diluat cu apă într-un raport de 1:10 și se efectuează irigarea. In aceasta solutie mai putem adauga gunoi de pasare și cenușă de lemn.
Comentarii
Trimiteți un comentariu