Este important să cunoașteți data medie a primului îngheț din zona dvs. Acest lucru vă va ajuta să calculați când să plantați aceste legume târzii, astfel încât să se maturizeze înainte de deteriorarea vremii rece.
Unele legume vor tolera ceva îngheț și vor continua să crească chiar și atunci când temperaturile sunt mai scazute. Altele nu pot tolera înghețul și nu mai cresc pe vreme rece. Fasolea tufis se maturizează în 45 până la 65 de zile, dar chiar și un îngheț ușor , va ucide plantele. Varza Kale durează la fel de mult până se maturizează, dar plantele continuă să crească atunci când temperaturile sunt reci și pot supraviețui la frig.
Putem plata :
Busuioc Zile până la maturitate 30-60 Ucis de ger
Sfecla 50-60 Supraviețuiește la inghet
Fasole Tufis 45-65 Ucisa de ger
Brocoli 50-70 Supraviețuiește înghețului ușor
varză de Bruxelles 90-100 Cea mai rezistent - până la inghet
Varză 50-90 Cea mai rezistent - până la 20°
Conopidă 60-80 Supraviețuiește înghețului ușor
Coriandru 60-70 Supraviețuiește înghețului ușor
varza 40-65 Cel mai rezistent - până la 20°
Usturoi Recoltați în iulie următor Iernează în pământ
Ceapa verde 60-70 Supraviețuiește peste iarna
Kale 40-65 Cea mai rezistent - până la 20°
Gulie 50-60 Supraviețuiește înghețului ușor
Salată verde cu frunze 40-60 Supraviețuiește înghețului ușor
mustar 30-40 Supraviețuiește înghețului ușor
Mazăre 70-80 (mai lung decât dacă este plantat primăvara) Supraviețuiește peste inghet
Ridichi 30-60 Se scot când solul îngheață
Spanac 35-45 Supraviețuiește înghețului ușor; poate ierna
Chard elvețian 40-60 Supraviețuiește înghețului ușor
Napi 50-60 Supraviețuiește înghețului ușor
Salata verde poate să aibă un gust amar atunci când este crescută în căldura verii. Bucurați-vă de ea primăvara sau așteptați până când temperaturile se răcesc pentru a planta o cultură târzie. Umbra plantelor mai înalte poate ajuta la îmbunătățirea calității salatei cultivate în vară, la fel ca și selectarea soiurilor potrivite pentru vremea caldă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu