O reteta foarte simpla de pastai ( fasole verde) pentru iarna care pastreaza fasolea foarte bine, fara miros si fara depuneri pe fundul borcanului.
Avem nevoie de :
fasole verde
apa
sare grunjoasa pentru muraturi
otet de 9 grade din alcool
optional, cativa catei de usturoi
Fasolea verde se spala, se curata de codite si daca este foarte lunga se poate taia in bucati mai mici, dupa preferinte, in functie la ce vreti sa o folositi.
Se prepara o saramura, 1 lingura de sare neiodata la 1 l de apa si se pune la fiert. Cand fierbe se pune si fasolea in ala si se lasa vreo 2-3 minute ca sa se inmoiaie putin.
Se scoate cu o paleta, se lasa putin sa se raceasca iar apoi se indeasa in borcanele curate. In borcane se pot pune 2-3 catei de usturoi. Se toarna saramura fierbine peste pastai, se mai adauga 1-2 linguri de otet , se pun capacele si se intorc borcanele invers pentru a se steriliza bine.
Dupa ce se racesc , se pot duce in camara.
Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu