Drojdia este folosită ca îngrășământ pentru un grup mare de plante cultivate. Pe lângă roșii, o astfel de nutriție va fi apreciată de morcovi, cartofi, ridichi, ardei și castraveți. La udarea roșiilor cu drojdie, microorganismele benefice intră în sol. Ca urmare a reacțiilor chimice, compoziția solului se modifică, acesta este saturat cu oxigen și substanțe utile.
Tufele de tomate, ardei, castraveti răspund pozitiv la acest tip de îngrășământ:
crește rezistența răsadurilor la boli și condiții nefavorabile de creștere, de exemplu, la schimbări bruște de temperatură;
imunitatea plantelor se îmbunătățește;
sistemul radicular își mărește creșterea, devine mai puternic și ramificat;
roșiile cresc în mod activ masa vegetativă;
De obicei se efectueaza 3 fertilizari cu drojdie pe sezon. Ultima este pe la sfarsitul lunii iulie.
Avem nevoie de 1 litru de apă pentru a face soluția. Lichidul trebuie să fie cald pentru a începe procesul de activare a microorganismelor vii. Se diluează cu un pachet de drojdie uscata sau proaspata. Se adauga o lingurita de zahar. Amestecul, se lasa la infuzat timp de 2-3 zile, este diluat cu apă într-un raport de 1:10.1 parte solutie de drojdie si 10 parti de apa și se efectuează irigarea. In aceasta solutie mai putem adauga gunoi de pasare și cenușă de lemn, daca aveti dar nu este necesar.
Mai multe despre fertilizarea cu drojdie , in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu