Udați bine pentru a umezi solul la o adâncime de cel puțin 6 cm, astfel încât solul să fie umed, dar niciodată umed. Udarea constantă este cea mai bună, iar un furtun de înmuiere sau un sistem de picurare la nivelul solului este ideal.
Perioada critică pentru umiditate este în timpul naturii și dezvoltării fructelor. Vinetele de formă ciudată rezultă din udarea inconsecventă sau inadecvată.
Mulcirea poate ajuta la furnizarea de umiditate uniformă, conservarea apei și reducerea buruienilor.
Aplicați un îngrășământ echilibrat la fiecare 2 săptămâni sau cam asa ceva.
Notă: prea mult azot poate provoca o creștere vegetativă excesivă. Dacă utilizați mulci de plastic, aplicați îngrășământ prin irigare prin picurare sau aplicați îngrășământ pe partea laterală a rândului.
Pentru fructe mai mari, limitați la cinci sau șase per plantă, ciupind florile suplimentare care se dezvoltă.
Vinetele pot cădea odată ce sunt încărcate cu fructe! Asigurați-vă că puneți plante înalte sau folosiți un suport pentru a menține plantele în poziție verticală. Dacă creșteți vinete în recipiente, împletiți tulpinile înainte ca fructele să se formeze.
Pentru o plantă mai stufoasă, prindeți punctele terminale de creștere, punctele centrale ale unei plante din care cresc lăstari și frunze noi. Căutați cele mai noi (și de obicei cele mai mici) frunze în centrul plantei și prindeți mugurii care se formează acolo.
Vinetele sunt susceptibile la fluctuațiile de temperatură: nopțile răcoroase (sub 13°C) sau zilele fierbinți (peste35°C) pot cauza fructificare slabă. Acoperiți plantele în nopțile reci și oferiți umbră (de exemplu, o umbrelă de plajă) în zilele calde și însorite. Frigul afectează și coacerea.
Defoliati si copiliti plantele de vinete . Urmariti tutorialul in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu