Castraveții se confruntă în mod obișnuit cu trei tipuri de boli. Toate duc la același rezultat: o moarte lentă și persistentă. Dacă o plimbare prin zona lor, dezvăluie ramuri care se ofilesc brusc, cu frunze decolorate, o formă de boală ar putea fi de vină.
Ca boli fungice, bolile castraveților se poate răspândi în grădină pe curenții vântului și prin stropirea cu apă. Cele mai active ciuperci sunt pe vreme caldă și ploioasă, supraviețuiesc perioade lungi de timp în resturile de plante infectate. Bolile care afectează cel mai frecvent castraveții includ:
Alternarioza
Alternaria atacă din sol, de jos in sus . Iese la suprafață cu pete mici de frunze maro, adesea inelate în galben. Pe măsură ce infecția se răspândește in susul planrei, frunzele devin complet maronii înainte să se ofilească și să moară.
Fainarea
Funzele de castraveti sunt acoperite de un praf albicios ca si faina.
Mana castravetulor
Phytophthora devastează și castraveții în toate etapele. Vița de castraveti experimentează ofilirea bruscă și permanentă de la baze până la vârfuri, deși frunzișul rămâne verde. Pe măsură ce infecția se agravează, acestea devin maro și moale la linia solului, cu pete în expansiune, galbene sau maro. Zonele înmuiate acoperite cu mucegai alb și acoperă fructele.
Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu