Vinetele albe variază ca mărime și formă, în funcție de soi, având o lungime medie de 7 până la 25 de centimetri și au o formă rotundă, ovală, până la alungită, cu o natură alungită și zveltă până la scurtă și bulboasă.
Cele mai multe soiuri de vinete albe au capete ușor conice care se înclină într-un vârf tocit, curbat, iar vârful fructului este acoperit cu un caliciu verde până la verde-maro. Pielea variază de la subțire la groasă și este netedă, încordată, semi-ferme și lucioasă. Vinetele albe se găsesc în nuanțe de culoarea fildeșului, alb, până la crem, iar sub suprafață, pulpa împărtășește o culoare alb-fildeș. Pulpa este densă, fragedă, elastică și spongioasă, cuprinzând multe semințe comestibile de culoare albă până la crem.
Soiurile de vinete albe au de obicei mai multe semințe decât vinetele violet și, cu cât vinetele devine mai în vârstă, cu atât se va dezvolta mai multe semințe.
Vinetele albe fierte au un gust ușor, blând, subtil dulce, cu nuanțe de nucă, asemănătoare ciupercilor. Vinetele albe sunt în mod tradițional mai puțin amare și mai puțin acide decât vinetele violet, permițându-le să fie folosite în preparate mai neutre.
În zilele noastre, vinetele albe sunt rare în comparație cu soiurile violet care domină piețele comerciale, dar se confruntă cu o revigorare pe măsură ce mai mulți bucătari și bucătari de casă caută diversitate în produsele lor. Vinetele albe sunt folosite în preparatele culinare gătite din întreaga lume. Vinetele albe au un gust blând, subtil dulce și de nucă, potrivite pentru preparate gătite, cum ar fi soterea, prăjirea în tigaie, prăjirea, grătar și coacere. În funcție de soi, vinetele pot avea coaja subțire spre groasă și pot fi curățate pentru o consistență mai fragedă.
mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu