Folosirea apei vegetale in care am fiert legumele pe plante: reutilizarea resturilor de bucătărie

 Apa de legume este un produs secundar nutritiv de bucătărie care poate fertiliza plantele, deoarece mineralele pe care le conține pot fi esențiale pentru creșterea și dezvoltarea plantelor.



Apa vegetală, atunci când este extrasă din resturi de bucătărie, poate fi folosită pentru fertilizarea plantelor. Apa de legume va furniza plantelor cantitatea potrivită de nutrienți pentru plante, cum ar fi ioni minerali - magneziu, calciu și fier, precum și micro și macronutrienți, NPK. Acești nutrienți promovează creșterea sănătoasă atunci când sunt aplicați plantelor.


Beneficiile folosirii apei vegetale pe plante

Sursă ecologică de îngrășământ pentru plante

Ușor de obținut și ușor disponibil (din resturi de bucătărie)

Ne permite să reutilizam deșeurile din bucătărie.

Economisiți costul achiziționării de îngrășăminte.

Previne arsurile asociate cu aplicarea de îngrășăminte anorganice

Promovează populația sănătoasă de bacterii în sol

Poate fi aplicat prin udare de sus, udare de jos sau aburire .

Stimulează creșterea plantelor


Fierberea durează, de obicei, între 30 și 45 de minute pentru a oferi suficient timp pentru a avea loc leșierea minerală. Apa se obtine apoi prin strecurarea cojilor de legume si se lasa sa se raceasca.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii