Ce este supa de oase?
Supa de oase se face prin fierberea oaselor și a țesutului conjunctiv al animalelor.
Aceasta formează un stoc pentru a face supe, sosuri și sosuri. De asemenea, poate oferi o băutură hrănitoare.
Bulionul de oase datează din timpuri preistorice , când vânătorii-culegători transformau părți de animale altfel necomestibile, cum ar fi oase, copite și articulații, într-un bulion pe care îl puteau bea.
Puteți face bulion de oase folosind oase de la aproape orice animal - pui, porc, vită, vițel, curcan, miel, bizon, bivol, căprioară sau pește.
Măduva și țesuturile conjunctive, cum ar fi picioarele, copitele, ciocul, măduvele sau aripioarele pot fi, de asemenea, utilizate.
Pune oasele într-o oală mare
Opțional: adăugați legume, cum ar fi câțiva căței de usturoi și 1-2 morcovi , ceapă și tulpini de țelină
Adăugați două foi de dafin
Umpleți oala cu suficientă apă pentru a acoperi oasele (și legumele)
Se adauga un praf de sare si 1-2 linguri de otet de mere
Acoperiți oala și fierbeți timp de 12-24 de ore
Lăsați supa să se răcească, apoi strecurați oasele și legumele
Păstrați supa la frigider
Supa de oase durează aproximativ 3-4 zile la frigider. Puteți să-l înghețați până la aproximativ trei luni.
Supa de oase furnizează organismului colagen, care poate ajuta la repararea leziunilor articulare și la ameliorarea durerii cauzate de artrită. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor se concentrează pe impactul suplimentelor de colagen , nu al bulionului de oase în sine, în tratamentul durerilor articulare .
În plus, pare să conțină atât de mulți aminoacizi , cum ar fi glicina și prolina, precum suplimentele de colagen.
Aminoacizii sunt elementele de bază ale proteinelor. Ele ajută la crearea țesutului conjunctiv precum tendoanele (care conectează mușchii de oase) și ligamentele (care leagă oasele de alte oase).
Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu